בדיקת אורז בכמות מוסדית

שאלה:

שלום רב
יש לי מכונה לברירת אורז המכונה אומנם בוררת חרקים אך לפעמים ישנם תולעים גדולות שאין היא מצליחה לברור.
מאחר וכמויות האורז הם גדולות אין באפשרותי לבדוק ידנית
ולכן שאלתי היא. האם אפשר להסתפק בבדיקת מידגם ואם יצא נקי אז לשים שת שאר השק במכונה?
* כמו כן כמה אחוזים זה בדיקת מידגם שאפשר לסמוך עליה

תשובה:

שלום וברכה

תקנה אורז במקום טוב שיש תחלופה גבוהה והוא בדרך כלל נקי לגמרי, תאחסן את האורז בקירור, ואז אתה יכול לסמוך על בדיקה כמו זו שהצעת, בתנאי שהמכונה שלך היא באישור רבני טוב! אם אין אישור טוב זה לא שווה כלום! בדיקת מידגם היא עשרה אחוזים. במידה ובמידגם מוצאים נגיעות, יש לבדוק הכל בצורה יסודית.