טבעת אירוסין / טבעת נישואין

שאלה:

שלום רב שאלתי היא האם יש אחוז מסויים מהשכר שצריך לשלם על טבעת אירוסין או האם לפי החלטתו של החתן לפי ההלכה תודה

תשובה:

שלום רב,

טבעת אירוסין זו רק מתנה שהוא קונה לכלה הטריה, הוא יכול לרכוש כפי יכולתו ורצונו. גם לגבי טבעת נישואין אין חובה שתהיה שווה X כסף, אלא רק שתהיה יותר מפרוטה. אולם המנהג הוא לקדש בטבעת פשוטה לא פחות ולא יותר, כדי שהאישה לא תחשוב שזה שווה כך וכך ולמעשה זה שווה פחות. כך מבואר ברמ"א בהלכות קידושין.