שלום לכבוד הרב, האם מותר לאשה לטבול ביום השמיני בבוקר, מדובר במקרה חריג שאין מקווה במקום הנופש ויש לנסוע 2 שעות להגיע למקווה הקרוב,וזמן הטבילה הוא מוצ"ש…

תשובה:

לא הבנתי את השאלה… במוצ"ש אני מבין שבלאו הכי היא לא יכולה לנסוע לשם, אבל למה לטבול בבוקר כנגד גזירת חכמים שאסרו לטבול ביום אפילו ביום השמיני משום סרך ביתה, אם היא בלאו הכי נוסעת לשם שתיסע לקראת ערב [הרי בלאו הכי אסור לקיים יחסים ביום], ותטבול מיד בצאת הכוכבים ותחזור. מה ההבדל אם נוסעים בבוקר או אחה"צ?