פיגור בשמו"ת – האם יש טעם לקרוא את הקריאה השבועית

שאלה:

שלום וברכה, הייתי רגיל בקריאת שניים מקרא ואחד תרגום עד שנכנסתי לתקופה מאוד לחוצה בחיים וצברתי פער מאוד גדול של פרשיות שאין לי אפשרות להשלים בשום אופן, והיום אני לא יודע האם לחכות להתחיל שוב משמחת תורה בראשית, או להתחיל מהפרשה הנוכחית שאוחזים בה בבית הכנסת ולהשתדל להתמיד.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש לקרוא את הקריאה השבועית ללא כל קשר להשלמת מה שהחסרת, לדעת הרבה פוסקים החיוב אינו שנתי אלא שבועי, והוא חיוב גמור. ואגב חובה לדעת שאין כזה דבר תקופה לחוצה… שנים מקרא ואחד תרגום חייבים לומר, זה יכול להיות ביום שישי [כך הכי נכון לפי המקובלים או בשבת, ולכתחילה עד הסעודה בבוקר.

מקורות:

ראה פסקי תשובות סי' רפה אות ח.