לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בשר שנתעלם מן העין – פלומבה

שאלה:

שלום רב במכולת אחת של גוים, בחו״ל מוכרים בשר שהוא באריזת ואקום(מאורז בפלאסטיק לשום אוויר יפנים) תחת ההשגחת בית דין החידי. והמקום מיוחד להרבה דברים כשרים לאכילה כולם בהכשר של הוועד החרדי. האם מותר ליקנות בשר שהוא סגור בקופסה עם ההכשר של הוועד או נחשב כבשר שנעלם וגוי מוכרו ואסור? נא לתת המקור אם אפשר. תודה. מימון

תשובה:

שלום וברכה

אם זה סגור לגמרי באופן שאינו יכול להזדייף, די אפילו באריזה אחת ולא צריך חותם בתוך חותם, ולכן נהגו במקרה זה, ואני בטוח שגם אצלכם כך עושים, שברגל העוף וכדומה או על האריזה יש פלומבה של ועד הכשרות, חתיכת מתכת שמוטבע עליה ההכשר, וזה לא ניתן לזייף בקלות ודי בכך. ובכל מקרה תמיד יש שתי חותמות, האריזה והפלומבה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' קיח.