חילוק הדירה אחרי גירושין

שאלה:

שלו"ב הורי הבעל נתנו סכום כסף לקניית דירה. וצד הורי האישה גם כן. הדירה נרשמה בטאבו על שם בני הזוג. האם אחרי גירושין מחזירים לכל צד את מה שנתן והשבח מחלקים בין בני הזוג. או האם תמיד זה חצי חצי בגלל שכך נרשם בטאבו?

תשובה:

שלום רב,

הבעלות על הדירה הינה משותפת לא משנה איזה צד נתן יותר ואיזה צד נתן פחות. מאחר שהם נתנו באופן הזה – שיירשם ע"ש בני הזוג בשווה, כך נקבע הבעלות על הדירה ולכן בעת הגירושין עליהם לחלוק את זה בשווה. אמנם יש הטוענים שאם הגירושין היו מיד לאחר הנישואין החלוקה אמורה להיות לפי האופן שהדירה שולמה, אבל ברוב המקומות גם כאשר הגירושין אירעו סמוך הנישואין החלוקה תהיה לפי הרישום בטאבו. (ראה גם פסקי דין רבניים כרך יא עמוד 122).