אכילה בשוק – הגדר

שאלה:

ראיתי בספר הליכות בין אדם לחברו של הרב פוקס: "האוכל בשוק דומה לכלב" על כן אין לאכול פת או עוגות ברחובה של עיר במקום שבני אדם רבים עוברים ושבים, אבל שאר מאכלים מותר. תלמיד חכם לעולם לא יאכל אלא בביתו על שולחנו אלא אם כן בצורך גדול. רציתי לדעת לאור זה את גדר הדין לגבי אברך בישיבה: א. האם יש איסור לאכול במסעדה? ב. האם יש איסור לאכול בשווארמה שממוקמת באמצע הרחוב? אם אין איסור, האם יש לומר שאינו ראוי? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה הכל לפי הענין. מסעדה סגורה שהאכילה שם היא מכובדת – אין את הבעיה הנ"ל [יש לבדוק את נושא הצניעות והכשרות], אבל מסעדה ברחוב, שיושבים סביב שולחן סמוך למדרכה וכדומה, זה ממש אוכל בשוק ויש לכל אדם להמנע מהתרבות הזולה הזו. לכן בכל זה יש לפעול לפי הענין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם זה נכון שבכשרויות מסויימות מתנים את מתן הכשרות באי-מקומות ישיבה ולפחות לא בצורה מסויימת בשעות מסויימות או במקומות מסויימים אלא רק בצורה מכובדת?

  2. בד"ץ העדה החרדית מתנים את הכשרות במניעת הישיבה בשעות מאוחרות בלילה. יתכן שיש להם כללים נוספים, אינני יודע, ויתכן שגם לכשרויות נוספות יש כללים כאלו.