קריאת ספר התהילים בתענית דיבור שלוש פעמים

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א; חז"ל אומרים שאדם שקורא את ספר התהלים ג' פעמים נחשב לו תענית משבת לשבת. השאלה שלי היא באיזה אופן קריאת ספר תהילים ג' פעמים נחשב לו בתענית משבת לשבת כאשר האדם קורא את ספר התהלים ג' פעמים ללא הפסק כלל או / גם כאשר אדם קורא את כל ספר תהילים ג' פעמים אם הפסקות פה ושם אבל אותו אדם בתענית דיבור. תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

גם אם מפסיק מעט, קריאת ג' ספרי תהילים בשלימות באותו היום הובא בספרים שהיא נחשבת תענית. יתר על כן, בשם המקובל רבי יצחק אלפייה מובא שתענית זו נחשבת כתענית הפסקה שהיא נחשבת כ65,000 תעניות! אבל נראה שדבריו אמורים באופן שהתענית דיבור היא כל היום ולא רק בשעת אמירת התהילים.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל עם הוא לא יכול לקרוא 3 פעמים תהילים או אפילו אחד
    כי הוא לומד את הדף היומי וכל מני זה עדין ניכשיו 65.000 תעניות (והאם הרב עובדיה ז״ל אומר שזה לא נכון??)

  2. אנחנו לא מחפשים סגולות, לימוד תורה ותפילות ואמירת תהילים אלו דברים מצויינים, שילמד ויתפלל מתי ואיך שיכול ובעזרת ה' יתקבלו התפילות.