צדקה יותר מחומש

שאלה:

לכבוד הרב שליטא מתוך המשכורת שאני מרויח בחודש יש לי הוצאות ואחר כך נשאר לי סכום מסויים עד כמה מותר לי לתת לצדקה מהסכום שנשאר לי . ולמי כדאי לתת תודה ושלום

תשובה:

עד חומש ניתן לתת לצדקה, אלא אם כן יש מקרה מסויים דחוף וחיוני לפניך שאז מותר לתת יותר.

מקורות:

צדקה עד חומש – או"ח סי' תרנו. על כך שבמקרה שיש מקרה לפניך יש לתת יותר, ראה רמב"ם פי' המשניות למסכת פאה במשנת אלו דברים.