מזוזה – אדם המתארח בבית חברו

שאלה:

בס"ד. שלו'ם. בהלכות מזוזה. קרובים מסורתיים-חילוניים הציעו לנו להשתמש בדירה שברשותם (שעומדת בד"כ להשכרה ,אלא שבימים אלה פנויה) לכמה ימי נופש,החל ממחר . בהנחה שיש שם מזוזות האם אנו רשאים לסמוך עליהן? האם יש צד קולא בזה שאיננו ממש שוכרים? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאתם לא שוכרים אלא רק מקבלים רשות להשתמש, דינכם כאורחים שאינם חייבים במזוזה, החובה על בעל הבית.

מקורות:

ראה אבני נזר יו"ד סי' שפ על פי התוס' רי"ד, וכ"ה בארחות רבינו ח"ג עמ' קעא, ואבני ישפה ח"א סי' רט.