מסלולים בצפון, האם נקרא ליכא דרכא אחרינא?

שאלה:

האם מותר ללכת למסלולי מים בצפון וכד', אע"פ שהמציאות דלצערינו מצוי מדי פעם נשים שלבושות שלא בצניעות. האם נקרא ליכא דרכא אחרינא? כמו"כ האם יש חילוק בנשוי וכד' שיודע בנפשו שלא מביאו להכשל אח"כ וכד' ואינו מביאו לטומאה?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר יש בזה צורך גדול למשפחה, וזה בהחלט חיוני בתקופה זו של החופש, יש להקל, כאשר משתדלים ללכת למקומות שידוע שרוב הבאים שם חרדים, או בשעות שבדרך כלל ריק כמו מוקדם מאוד בבוקר.

בהצלחה רבה וחופשה נעימה