חדר כושר מעורב / חלב סויה בחו"ל

שאלה:

שלוש שאלות 1 האם בשבת משמינים 2האם מותר ללכת לחדר כושר מעורב. 3 האם מותר לשתות חלב סויה במסעדת אוונה או מסעדה חלבית בחו"ל

תשובה:

שלום וברכה

1. ברור שאדם שאוכל בשבת אוכל משמין – יבחין בכך בשיפולי בטנו… נכון הדבר שמן הסתם מי שמקפיד כל השבוע לשמור על דיאטה, חריגה של יום אחד אינה משמעותית, אבל לא בגלל קדושת השבת.

2. חלילה וחס ללכת לחדר כושר מעורב, מלבד הלבוש שמטבעו אינו צנוע שם, יש תנועות ונמצאים לאורך זמן, ואין ספק שנכשלים שם בראיות אסורים והרהורים אסורים, איסור גמור.

3. כל מאכל מורכב שנעשה במפעל תעשייתי צריך כשרות מוקפדת.