כוונה או לב בתפילה

שאלה:

אני מתפלל בסידורים עם פרוש תפילה שזור בין המילים. שמתי לב שלמרות שזה נותן הבנה ברורה זה מוריד את הרגש. כלומר בגלל שהשכל עסוק בלהבין לא ממש מתרגשים או מתחננים. לדוגמא אם בבקשת דעת מתרכזים שחכמה זה לימוד מאחר ובינה זה דבר מתוך דבר הלב לא מתעורר להתחנן לדבר הפשוט שזה תחנונים לשכל,והדבר יותר בולט בפסוקי דזמרה.האם עדיף להתפלל מסידור רגיל ואז בודאי שחסר בהבנה במיוחד בפסוקי דזמרה אך יש יותר לב

תשובה:

אכן, גם לטעמי, יותר טוב להבין היטב את התפילה, לקבוע זמן ללמוד את פירושיה מחוץ למסגרת התפילה, ואז בתפילה מתפללים מעומק הלב בלי לעיין בפירושים, אבל כל אחד לפי טבעו.

שיתקבלו התפילות!