קביעת זמן למשכיר שמכניס רוכשים לראות את הדירה

שאלה:

בס"ד שלום אני גר בדירה שכורה ולפני חודשיים הבעל הבית שם אותה למכירה רציתי לדעת מה המנהג לגבי הזמן שאני צריך לאפשר לראות את הדירה, כמה פעמים בשבוע, אני מדגיש שבחוזה כתבנו שיהיו שעות נוחות בשבילי, והתיווך קרא שמתקשר בזמנים שאני נמצא בכולל או שרוצים לראות את הדירה ב12 בצהרים ושאני בכולל ואשתי בעבודה, ולא רק זה אלא שהם כועסים עלינו למה אנחנו לא מוכנים לקבל בשעות שהם אומרים…אני לא מבין אותם, גם רצו לבוא בתשעת הימים והיום אחרי ט' באב שכל הבית לא היה מסודר בגלל הכביסה (אני אשכנזי) בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

מחובת השוכר להכניס רוכשים כדי לראות את הדירה. כמו כן זכותו של שוכר לדרוש על זמן מסוים בלבד. ולכן יש לסכם על שעות נוחות שהשוכר יוכל לסדר את הבית ושהשוכר יהיה בביתו.

יש לסכם על פעם או פעמיים בשבוע בשעה קבועה – בשעות אחר הצהרים שהשוכר או אשתו בבית.

בהצלחה.