נפטר שהניח בן שוטה ובת

שאלה:

שלום וברכה אב שמת בטרם עת בר מינן ולו יש בן ובת הבן הוא שוטה ב"מ וכידוע שלפי דין תורה יורש הבן לבדו אך דא עקא שאין הוא יכול לשמר את כספו. ידוע לנו שבשו"ע מתייחס לבן שוטה שממנים אפטרופוס על כספו. האם כך נוהגים בב"ד של היום או שיש איזה חריגה בנידון תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

יש לנהוג בזה כדברי השו"ע שממנים אפוטרופוס לפקח על נכסיו. ואחר מותו של הבן השוטה, אחותו יורשת אותו מהתורה וכמבואר בשו"ע חו"מ סימן רעו סעיף א.

בהצלחה.