שבת במלון – דלת אלקטרונית / עירוב חצרות

שאלה:

בקשה במלון שיש כרטיס להיכנס אמרו לי שיש אפשרות לשים איזה נייר או משהו ואז הדלת פתוחה בשבת ורק נראית סגורה. השאלה אני רוצה לישון עם דלת סגורה בלילה ורק ביום שבת בבקר כשאני יוצא אני רוצה לשים את הנייר: האם מותר בשבת לעשות כך? ואם מותר שאלה שנייה :האם מצד הוצאה מהחדר ללובי מותר להוציא את הנייר כדי לשים אותו בדלת? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין כל היתר להשתמש בכרטיס האלקטרוני בשבת, זו פעולה חשמלית בדיוק כמו להדליק את האור.

לגבי הוצאה, צריך לעשות עירוב חצרות, ראה כאן על עירוב חצרות במלון.