סיום 11 חודש

שאלה:

שלום רב אם תאריך הפטירה היה י"ז תשרי תשע"ט , מתי התפילה האחרונה בה אומרים קדיש בשנת האבל ומתי היום האחרון של שינוי מקום בבית הכנסת לבני אשכנז?

תשובה:

שלום וברכה

האבלות היא 12 חודש, כלומר עד ט"ז אלול בתפילת מנחה [בתאריך הפטירה יש את כללי אבלות היארצייט, במקרה שלך זה חול המועד שאין בו אבלות ותענית גם לנוהגים להתענות ביארצייט], ואת הקדיש יש לומר 11 חודש – עד ט"ז אב במנחה, וכמובן שוב ביארצייט.

מן השמים תנוחמו.