לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כילה חמתו בעצים ואבנים

שאלה:

כתוב שהק כילה את חמותו על עצים ואבנים ולא על ישראל. מה זה הרוגי ביתר? ולמה נהרגו כל כך הרבה יהודים? זה לא על ישראל?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שהיתה גזירה קשה מאוד על ישראל "רבים היו חללי חרב מחללי רעב", אבל עדיין לא היתה הגזירה לכלות חלילה את עם ישראל כולו, "נצח ישראל לא ישקר", ועל כך ההודיה בהיבט הזה, שאם לא היה הקב"ה מכלה חמתו בעצים ואבנים לא היתה תקומה חלילה לישראל כלל.

שנזכה לראות בגאולה השלמה.