ניקיון וסידור הבית בתשעה באב / הלבשה תחתונה

שאלה:

לכבוד הרב האם מותר לעשות עבודות בית שגרתיות כמו שטיפת כילים קיפול כביסה קניות אוכל למוצאי הצום והאם מותר ללבוש הלבשה תחתונה נקיה

תשובה:

שלום רב,

עבודות בית כמו שטיפת כלים וקיפול כביסה וכד', נהגו לעשות לאחר חצות.

לגבי הלבשה תחתונה נקייה נהגו להקל: ראה בשו"ת רבבות אפרים ח"ג סי' שמ בשם האגרות משה והגרש"ז אירבאך בענין הלבשה תחתונה נקייה בתשעת הימים. וכן במועדי ישורון עמ' 134, וכן דעת הגרי"ש אלישיב ועוד רבים וכן מנהג העולם. אולם בכף החיים סי' תקנא ס"ק צא כתב להחמיר בזה, שאף בגדים אלו יש להכין לפני תשעת הימים, וכ"כ בארחות רבינו ח"ב עמ' קל, וראה ס' קרא עלי מועד בשם הגר"נ קרליץ שמי שלא הכין יניח אותם על הריצפה וידרוך עליהם מעט שיתלכלכו ולא יהיה ניכר כל כך כיבוסם.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1