טבילת גברים בשבת שחל בה תשעה באב

שאלה:

האם מותרת טבילת גברים בשבת זו הכוונה בשבת עצמה בבוקר- ט' באב מבחינת התאריך? או שמותר רק למי שממש מקפיד על כך כל שבת בבוקר. האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

מי שאינו מקפיד על כך כל שבת ודאי לא יטבול, מי שמקפיד על כך רשאי לטבול ובלבד שמדובר במים קרים. דין זה לבני אשכנז שמקפידים ביום זה על אבלות בצינעא, לבני ספרד הדין קל יותר ויש להקל.