משככי כאבים בתשעה באב

שאלה:

שלום רב, לפני כמה ימים עברתי ניתוח ואני לוקח משככי כאבים חזקים כדי להקל על הכאב. הלילה ניסיתי לא לקחת את במשככי כאבים אבל התעוררתי באמצע הלילה עם כאבים. מה ניתן לעשות בנידון בתשעה באב? תודה רבה.

תשובה:

תוכל לקחת משככי כאבים בתשעה באב עם מעט מים מרים, ובמידת הצורך אתה יכול גם לאכול ולשתות [אם אכן אתה בבחינת חולה, מרגיש כאבים שגורמים לך לשכב] כיון שהשנה הוא צום נדחה ומי שחולה קצת אינו חייב לצום.

רפואה שלמה.