אנטיביוטיקה בתשעה באב

שאלה:

שלום, היום בבוקר (שישי) אובחנתי כסובל מדלקת גרון. הרופא רשם לי אנטיביוטיקה לעשרה ימים. מה לגבי צום תשעה באב? במידה ואני פטור מלצום האם מותר לי להחמיר ולצום? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אחרי יומיים אנטיביוטיקה אינני בטוח שזה עדיין נחשב חולי המתיר שלא לצום, אפילו שהוא צום נדחה, תלוי בהרגשה שלך, בכל מקרה יש לקחת את הכדור עם מעט מים מרים [תמצית תה מרכזת מאוד וכדומה].

רפואה שלמה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בכל מקרה להתייעץ שוב עם הרופא:
    כל הרעיון של הצלחת משך הטיפול האנטיביוטי הוא ברצף הלקיחה.מאחר שהפסקה מוקדמת עלולה לגרום לכך שמחלה חיידקית תחזור שוב. אחרי יומיים של טיפול החולה אינו מדבק אבל עדיין נקרא חולה לכל דבר ועניין. גם יש אנטיביוטיקה שללא אוכל תגרום לכאבי בטן ולחולשה.
    להתייעץ שוב' שהרופא יקח אחריות.