מניקה חלקית – תשעה באב נדחה

שאלה:

שלום כבוד הרב, 2 שאלות בבקשה 1. האם אשה המספרת סוד לבעלה( נניח סוד של חברה) שהבטיחה לא לספר נחשבת כמי שהפרה את הבטחתה? הרי זוג נחשבים אחד. 2. לגבי צום ט' באב. אני חודשיים אחרי לידה ומניקה חלקי. קראתי שצום דחוי מניקות לא חייבות אבל אם מניקה חלקי? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם החברה מקפידה גם ביחס לבעל ברור שזה נחשב הפרת הבטחה, אין כזה דבר הזוג נחשב אחד.. אמת הדבר שבדרך כלל אדם לוקח בחשבון שמספרים לבן הזוג ואין כוונה שיסתירו גם מהבעל…

אם ההנקה היא חלק בסיסי ועיקרי בתזונת התינוק אפשר להקל, אבל אם בעיקר ניזון מתחליפים וההנקה היא מאוד חלקית, יש לצום.

בהצלחה