מכר חמץ ולא ציין אחד המקומות בשטר המכירה

שאלה:

לכבוד הרבנים אדם ששכח שיש לו מקום שיש בו חמץ ואחרי פסח נזכר בזה ושאל רב ואסר ואחכ שאל רב והתיר האם מותר להקל?2 לגבי הבית דין עם הרב טל האם מי שמחויב לפסיקה להמשכו של הרב טל לעמוד בראש מחיבת את כולם או רק את הניתבע והתובע? (כמובן לא לקנטר אני מאוד אוהד את הרב) תודה רבה מעריכים מאוד את המסירות להיתיחס לכול שאלה בסבלנות

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא עשה מכירת חמץ והחמץ היה ברשותו, גם אם לא ציין זאת בשטר המכירה החמץ נמכר, שהרי אומרים בשטר המכירה "ובכל מקום שהוא", אינני מכיר רב שיאמר אחרת ואם יאמר זו טעות ואין כאן בעיה של "חכם שאסר".

אין כל חיוב לאדם ללמוד בישיבה מסויימת או להשתייך לקהילה מסויימת, כך שמי שלא רוצה ללמוד בישיבתו יכול ללכת.