מטבע מעשר שני שאבדה

שאלה:

לכבוד הרבנים החשובים, הזמנתי מטבע של מעות מעשר שני כדי לחלל עליה, הנחתי אותה במקום משתמר שאין יד אדם מגעת, וכעבור זמן פתחתי את הקופסא ולחרדתי גילתי שהמטבע נעלם, עשיתי חקירות ודרישות מבני הבית ואף אחד לא יודע היכן ההיא מה עליי לעשות, והאם אפשר לחללה על מטבע אחר אשמח לתשובה מיידית עם מקורות

תשובה:

שלום וברכה

אכן כך צריך לעשות, לחלל את המעשר שני שבמטבע זו על מטבע אחרת חדשה, ראה דרך אמונה מעשר שני פרק ד ציון הלכה אות ד' בשם החזון איש.

הצטרף לדיון

תגובה 1