תפירה בתשעת הימים

שאלה:

האם מותר לבצע תיקון של הצרה בבגד כאשר הוא נדרש ליום אחרי ט באב כך שאין זמן לתקנו מאוחר יותר אלא רק בתשעת הימים?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר בתפירה בבגד חדש, להתאים אותו לקונה, אסור, אבל אם מדובר בבגד ישן שצריך לבצע בו תיקון, נפלה המכפלת, או שנעשה שינוי בגיזרתו של הלובש וצריך הצרה או הרחבה – מותר.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תקנא סעי' ז, ושו"ת רבבות אפרים ח"א סי' שעג, וראה שם שיש אוסרים גם בבגד ישן ומתירים רק תיקון קרע וכדומה לאדם שכבר רגיל ללבוש בגד זה, ולא להתאם למידתו בגד ישן.