לשכשך רגלים בים בתשעת הימים / חפיפת פאה

שאלה:

שלום א. לשכשך רגליים במי הים בתשעת הימים? ב. האם פאנית שקיבלה סחורה חדשה של פאות יכולה לחפוף אותם בתשעת הימים כדי לבדוק את איכות השיער? אם זה יהיה באיכות טובה זה יעבור למדף התצוגה לרכישה. ג. מותר לגזור שער של פיאה בתשעת הימים כדי ללמד מתלמדת היאך גוזרים? לאחר מכן תעבור הפיאה למדף לרכישה. (המתלמדת בהיריון מתקדם וייתכן ששבוע הבא כבר תהיה בחופשת לידה)

תשובה:

אמנם פניו ידיו ורגליו מותר בצונן כמבואר בשו"ע תקנא טז ומשנה ברורה שם ס"ק צד, אבל נראה שהטעם לזה משום שזו אינה רחיצה של תענוג, אבל לשכשך רגלים בים, כל התכלית זה תענוג ונראה לאסור.

ודאי אין לחפוף פיאות בתשעת הימים משום שזה כיבוס לכל דבר.

לימוד גזירת שיער מותר, אבל תפירת פיאה אסורה.