לא אמר לשם מצות ציצית לפני תלייתה בבגד

שאלה:

שלום וברכה , רציתי לשאול , מה המהות והפירוש של המשפט " לשם מצוות ציצית " שאומרים לפני שמטילים את הציציות בבגד ?

תשובה:

שלום וברכה

חז"ל למדו מהכתוב ועשו להם ציצית שצריך שעשיית הציצית תהיה לשם מצוה, ולא לנוי בעלמא וכדומה, ועל כן יש לומר בתחילת טווית הציצית ותלייתה בבגד לשם מצות ציצית כלומר שבכך שאנחנו מייחדים את המעשה לשם מצוה ולא לשם דבר אחר, ואכן הפוסקים נחלקו האם מועילה גם מחשבה בדיעבד או שחייבים דוקא דיבור, וראה משנה ברורה בסי' יא ס"ק ד שנשאר בצ"ע לדינא האם מועילה בדיעבד מחשבה בלבד.