האם השוכר חייב לסייד את הדירה כשיוצא

שאלה:

שאלה: משכיר שהכניס שוכר לדירה הישר מהבניה ואחר 8 שנים כשיוצא השוכר מהדירה דורש ממנו המשכיר שיסייד ויחזיר את הדירה למצב הראשוני, החוזה אבד מכבר ואין ידוע לו האם היה סעיף בחוזה שמחייב זאת, האם הדין עמו?

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין השוכר לא חייב לסייד את הדירה כשעוזב, כיון שהשחרת הכתלים נעשה מחמת שימוש סביר. (אם אכן אין נזק חריג). אלא שאם כתוב בחוזה שהשוכר יסייד לפני שיוצא מהדירה, חייב השוכר לסייד כשיוצא. ואם לא ידוע מה כתוב בחוזה, לא נוכל לחייב את השוכר מספק.

בהצלחה.