נמצא דם על אבר הבעל לאחר תשמיש

שאלה:

שלום אחר תשמיש נגבתי אם מגבת את האבר שלי ואחר כך גם רחצתי את האבר אם מים ואחר כך ראיתי משהו על האבר שלי לא ברור מה אבל משהו אדום או נראה אדום האם אני צריך לחשוש שהיה דם, ולפני לא נקיתי טוב ,ואז הוי רואה דם מחמת תשמיש ואשתי היא נדה או שיכולים לתלות שהיתה משהו אחר? נא לפרט הדין תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הדם נמצא על אבר הבעל אכן יש לאסור, ראה בית מאיר סי' קצ ס"ק לט אשכול סי' מג, ע"פ הגמרא בנדה יד א. כדי שלא להכנס לשאלות כאלו [הרי מצוי לפעמים שהנרתיק רגיש וטיפה מדמם בגלל התשמיש], יש לקנח בבד כהה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. תודה
    "כבר נגבתי אם בד כהה וגם רחצתי אם מים" האם אני צריך לחשוש שמה שראיתי הוי דם? או יכולים לתלות שהיתה שם לפני ואין בכלל דם או משהו אחר (אני לא יודע אם זה הוי דם בכלל) אז מה ה דין?

  2. אין. פשוט יש טעות הקלדה בתגובה הקודמת שלי, חסר המילה אין… הסברא פשוטה, הרעיון של אותיום זה בשביל שזה יהיה ראייה בהרגשה, בבעל זה לא קשור.