ניקיון בית כנסת

שאלה:

שלום לרב .מנקה בית כנסת סוכם על שירותים מטבח עזרת נשים ואולם תפילה כאשר יש ברכות מחוץ לאולם בחצר ומשאירים את הבקבוקי שתיה חד פעמי וכו" מה הדין האם לבקש תוספת?

תשובה:

שלום וברכה,

בהחלט מותר לך לבקש תוספת, מאחר ולא צפית על עבודה הנוספת. אלא יש לדון האם הם חייבים להוסיף או לא. ונראה שאם התנו שתנקה גם את החצר, לא חייבים להוסיף, למרות שבימים שיש ברכות יש תוספת עבודה, אך כיון שכך נהוג בביתי כנסיות שעורכים ברכות, על דעת כן התנו. אך אם לא נדרש ניקיון בחצר, ועכשיו מוסיפים לך את החצר, חייבים להוסיף לך שכר. אך לבקש תוספת בכל מקרה מותר וכאמור.

בהצלחה.