מאכל שהתבשל בכלי בשרי – לאוכלו בתשעת הימים

שאלה:

שלום רב, רציתי לדעת, לגבי השבוע, שלפני תשעה באב.. [השבוע הזה], ידוע שיש איסור לאכול בשר. אך האם מותר לאכול מאפה שנאפה באותו המגש שבו נאפה בשבוע הקודם מאפה בשרי? [חשוב להדגיש, שהייתה חציצה בין התבנית למאכל הבשרי בעת האפייה]. כלומר, האם מותר להשתמש באותה התבנית בדיעבד? [כיוון שהתבצעה כבר האפייה]. *חשוב לציין, שלא מורגש טעם הבשר במאפה האחרון. תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

מאכל פרווה שהתבשל בכלי בשרי שהתבשל בו קודם לכן בשר אבל עתה הוא נקי, אין בעיה לאוכלו בתשעת הימים.

אני מקווה שהבנתי את שאלתך נכונה.

מקורות:

משנה ברורה סי' תקנא ס"ק סג.