כיבוס לקטנים בתשעת הימים

שאלה:

עד איזה גיל נחשבים קטנים לעניין כיבוס בגדים שהותר כשמדובר בילדים שאין להם מספיק בגדים אם לא יכבסו להם

תשובה:

שלום וברכה

בפוסקים מצינו גישות שונות בזה: בחיי אדם כלל קלג סעי' יח כתב להקל בבני שנתיים שלוש, בפרי מגדים תקנא לח כתב שלוש ארבע, בס' קיצור הל' בין המצרים הביא מהגר"מ פינשטין שאין לקבוע בזה גיל מסויים אלא כל שהם רגילים כל הזמן לטנף בגדיהם, ויתכן לדבריו שאכן בכל ילד זה שונה לפי טבעו ובשלותו. ובשם הגרי"ש אלישיב הביא שם להקל בזמנינו אף לבני שמונה [אבל לא ראינו שנוהגים כך]. בס' קרא עלי מועד הביא מהחזון איש שהחמיר אפילו בקטנים ממש, ואמר שאפשר להלבישם בגד מלוכלך…