חילוקי הכרעות בין אשכנזים לספרדים

שאלה:

אם רב ספרדי מתיר משהו ורב אשכנזי אוסר ואני אשכנזיה ועשיתי מה שהרב הספרדי מתיר זה עבירה?

תשובה:

אם את מדברת על רבני בני זמנינו, אין כל כך משמעות להיות הרב אשכנזי או ספרדי, הנושא הוא יותר כאשר השאלה נתונה במחלוקת בדרכי הפסיקה בין אשכנזים לספרדים, ובזה ודאי מוטלת חובה על כל אדם ללכת במנהגי אבותיו, ואסור לבן אשכנז להקל בדבר שלפי מסורת הפסקה של בני קהילתו אסור לעשותו.