זכות הבעל בדירה שהכניסה האשה לפני הנישואין

שאלה:

בחורה שקנתה דירה בתור רווקה, והדירה רשומה על שמה. כשהיא תתחתן מה י'היו זכויותיו של בעלה באותה הדירה?

תשובה:

שלום וברכה,

כל מה שמכניסה האשה לפני הנישואין הקרן נשאר לה והפירות שייכים לבעל – כל רווח שיגיע מהקרן יהיה שייך לבעל. יש אפשרות שייתנו שהנכסים שמכניסה יהיו נכסי מלוג, ויש אפשרות שייתנו שהנכסים יהיו נכסי צאן ברזל. נכסי מלוג אחריות הקרן עליה, ואם הקרן יופסד, ההפסד שלה. ונכסי צאן ברזל אחריות הקרן עליו – אם יופסד יצטרך להשלים את הקרן. אך בשניהם הפירות שמפיקים מהקרן שייכים לבעל.

יד לכתוב בכתובה את ערך הדירה או הנכסים שהכניסה כדי לעגן את זכויותיה של האשה בקרן שהכניסה.

בהצלחה.