לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפרשת חלה ביום שני בימים שלפני תשעה באב

שאלה:

אני אחיותי ואחיינותי רוצות לעשות מחר, יום שני, הפרשת חלה. בגלל שאנו מצויים בתקופת הימים של תשעה באב, האם יש מניעה אם נתכנס לעשיית הפרשת החלה? השירה היחידה שנשיר היא "אשת חייל מי ימצא" וגם על השירה הזו ניתן לוותר אם יש בעייתיות. האם ניתן לקיים מצוות הפרשת חלה ביום שני וגם בתוך ימי האבלות של תשעה באב?

תשובה:

תוותרו על השירה בציבור, ואז זה בסדר גמור, אדרבה, טוב להרבות במצוות בימים אלו.

בהצלחה