קביעת מזוזה לכמה ימים בבית נופש

שאלה:

קנינו דירה בצפון ואנו מתכוונים להשכיר אותה השוכרים נכנסים בחודש אלול ורצינו בבין הזמנים לנפוש כמה ימים בדירה . בדירה אין מזוזות האם אנחנו יכולים להביא למזוזות למספר ימים ואחר כך להוציאם?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה יש בזה בעיה, ראה שו"ת שאילת יעב"ץ ח"ב סי' קיז-קיט שמי שעוזב דירתו ומוכר אותה לאחר, אף שעכשיו הדירה תעמוד ריקה תקופה מסויימת עד שתהיה מושכרת אסור להוריד ממנה את המזוזה, וכ"כ בשו"ת משיב דבר ח"ב סי' פב ועוד. כאן אמנם יש לצדד קצת להיתר משום שלכתחילה קובעים רק לכמה ימים ולא מתכוונים שתהיה קבועה שם, אבל לא מצאתי מקור ברור לסברא זו, מסתבר שמי שהבית אינו שלו ורק מגיע לנפוש שם כמ ימים יכול לסמוך על כך ונראה שכך נהגו, אבל כאן שהבית שלכם צ"ע.