מאכל עם בצל שהתבשל בסיר טרף לא בן יומו

שאלה:

בישול בסיר בשרי עם מכסה חלבי בן יומו הטריף את הסיר.לאחר כמה ימים בושל בסיר הזה בטעות קציצות בשר עם חתיכות בצל האם ניתן להקל ולאכול עבור אשכנזים וילדים?

תשובה:

אף שמעורב בתוך הקציצה חתיכות בצל זה לא נחשב דבר חריף, דבר חריף הוא רק כאשר רוב התבשיל חריף, ולכן אם בתחילה מטגנים בצל לבד לפני שמניחים קציצות זו אכן בעיה, אבל אם הבצל רק בתוך הקציצות – לא נאסר כיון שאינו בן יומו.