לשון הרע בעבודה

שאלה:

בעבודה ישנם שני עובדים שיושבים הרבה פעמים ומדברים ביניהם דברים בחשש לשה"ר על עובדים אחרים. ככל שאני מנסה להתעלם זה לא תמיד עובד ואני גם שומע איך פלוני אידיוט ואיך אלמוני פועל בלי מחשבה וכו'. מה עלי לעשות בנידון? לא נראה לי שלשבת כל הזמן עם אטמים באוזנים יהיה רלוונטי. יצויין כי לעיתים אני נשאל שאלה ובמקום לענות בצורה עניינית אני מוסיף זלזול כלשהוא באדם שלישי. אני קולט את עצמי מדי מאוחר. מה ניתן לעשות בנידון? והאם עלי להתחיל לחפש מקום עבודה חדש?

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לעצמך ודאי חובה להזהר ולהשמר, בנוגע למה שאחרים אומרים, אין לך חיוב לעזוב את העבודה, אלא פשוט לא להשתתף בשיחות אלו ולא להאמין, ולזכור תמיד שכל הפוסל במומו פוסל, ובסופו של יום אם תבחן את העבודות שלהם תראה שהן הרבה פחות טובות מאלו שהם מדברים עליהם, הענין הזה בדוק ומנוסה שאדם שטוב באמת, אינו צריך צדיק לקיומו על ידי השפלת אנשים אחרים… אם תאמין בזה ממילא יקל עליך לא לקבל את שיחתם הרעה.

אפשר גם להיות משפיע, ולייצר אוירה אחרת, לבוז לשיחות כאלו, שידעו שבחברתך לא נעים לדבר על אנשים אחרים כי זה דבר בזוי…