כשרות בגן הילדים

שאלה:

בס"'ד שלום וברכה יש כאן ליד פריז גנון יהודי לילדים עד גיל 6 שמנוהל ע"י אשה שומרת תורה ומצוות. הכשר המקום הוא ע"י הרבנות המקומית. יש רק מוצר אחד שמחלקים לילדים והם עוגות [ביסקוויטים] שבהם אין הכשר אבל הרבנות הראשית מתירה את המוצר והוא כמין OU שיש באמריקה והיינו שאין בו בעיא של כשרות אם כי זה לא אפיית ישראל. [וכן לפעמים חלב עכו"ם אבל לא בזה מדובר]. השאלה היא כך יהודי שמקפיד תמיד לאכול רק מוצרים עם הכשרים מהודרים ומצד שני יהיה לו הרבה טירחה בגלל המרחק לשים את בנו במקום אחר האם יכול לשים את בנו שהוא בגיל שנה באותו גנון? הגנון הנ"ל לא מרשה ששום דבר מאכל יכנס מבחוץ כך שאין לו אפילו האפשרות להביא משלו לגנון. תודה על התשובה בברכה א.א.

תשובה:

ככל שמדובר רק בביסקויטים ובחו"ל ובילד קטן מאוד ויש צורך וטורח מרובה – יש להקל.

כמובן תמיד אפשר להשפיע, אם יש מוצר זהה בכשרות טובה יותר, להורים האחרים הרי זה לא משנה, אם כן תבקש שירכשו כזה, מה אכפת להם לקיים רצונך אם לא יגרום להם טירחה או הוצאה מיותרת?