כמה שאלות על תשעת הימים

שאלה:

שלום רב
א. ידוע שצריך להכין לפני תשעת הימים בגדים שלובש. כדי לא ללבוש בגדים מגוהצים.
האם גם אשה צריכה להכין בגדי נשים שלה? או שפחות שייך בהם גיהוץ דאינם כמו חולצות של גברים וכד'
ב. תשה"מ האם אסור בתשעת הימים? במידה ומותר, ובשביל זה צריך להתקלח האם שריא?

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל בין גברים לנשים, הנושא אינו הגיהוץ אלא הכיבוס… אסור ללבוש בגד מכובס רק אם כבר לבשת אותו קצת ובטל חידושו.

תשמיש המיטה מותר בתשעת הימים למעט תשעה באב כמובן, וגם לגבי שבת השנה כידוע נחלקו הדעות.

לצורך מצות עונה מותר להתקלח במים פושרים ומעט סבון.