תחליף חלב – אבקת חלב נכרי

שאלה:

שלום כבוד הרב, בני בן 9 חודשים כשהוא היה קטן עברתי מסימילאק מהדרין לנוטרילון עקב עצירות . כשגדל קצת(גיל 5 חודשים) חזרתי לחלב מהודר של מטרנה אך כבר תקופה ארוכה שהוא לא מסתדר למרות שהוא אוכל מוצקים ושותה מים במהלך היום יש לו עדין עצירות. אני מאוד רוצה שהוא יאכל חלב מהודר אך ככל הנראה הנוטרילון עשה לו הכי טוב לקיבה הרגישה שלו, האם זה משפיע תינוק בגילאים האלה לאכול אבקת חלב נוכרי? הפחידו אותי שזה כן משפיע וחס וחלילה חס ושלום לא עלינו זה יכול לגרום לסטיה מהדרך הנכונה בעתיד.

תשובה:

אם על פי הנחיות רופא הוא זקוק לכך, ודאי מותר אבקת חלב נכרי שרבים מהפוסקים התירו זאת אפילו לכתחילה [יותר מטריד אותי הכשרות הכללית של המוצר, אבל בכל מקרה יש להתיר לילד קטן שדינו כחולה בלי ספק]. אישית הייתי מייעץ לך מהנסיון משהו אחר, היה לי גם ילד כזה, ועברנו לאיזומיל צמחי של סימילאק, זה מספק לילד את אותה התזונה והוא הרגיש ילד חדש לגמרי! מומלץ מאוד. שום דבר לא חסר בזה ולא צריך דוקא חלבי.

רוב נחת.