עבודה בחנות שמוכרת בגדים שאינם צנועים

שאלה:

שלום האם מותר לעבוד בחנות שמוכרת בגדים לא צנועים אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

בודאי זה אינו לכתחילה, שהרי יש כאן מסייע לדבר עבירה, אבל כשאין עבודה אחרת זמינה, אי אפשר לומר שזה אסור… כיון שלא מדובר באיסור לפני עיור דאורייתא אלא באיסור של מסייע לדבר עבירה בלבד, שכן ניתן להשיג בגד כזה בכל מקום ואין לקונה צורך דוקא באלו, התירו בכך כשהדבר כרוך בהפסד ממון והעבירה אינה נעשית מיד, ובפרט כאשר המכירה היא למחללת שבת בפרהסיה, וראה עוד בענין זה כאן.