חדר ארונות / מחסן – מזוזה

שאלה:

האם חדר ארונות מצריך במזוזה? האם מחסן שבנוי כולו עץ, ונקי, ושמאוחסנים בו רק כלי עבודה, מצריך במזוזה?

תשובה:

שלום רב.

יש חיוב מזוזה בחדר ארונות כאשר הוא לפחות 2 מטר על 2 מטר, כיון שיש בו ד’ על ד’ אמות הרי שיש לקבוע בו מזוזה בצד ימין של פתח הכניסה לחדר ארונות, אבל גם בגודל קטן מכך יש לקבוע בלי ברכה, ולענין מיקום המזוזה נחלקו הפוסקים אם להניחה בימין הפתח בכניסה לחדר או בימין בכניסה לחדר הגדול.

מחסן חייב במזוזה גם אם יש שם רק כלי עבודה, כדין בית האוצר.

מקורות:

חדר שיש בו ד’ אמות על ד’ אמות ראוי למגורים וחייב במזוזה, ומיקום המזוזה מבואר בשו”ע רפו,ג ובט”ז שם סק”ד שכשאין לחדר השני פתח לרשות הרבים לא אזלינן בתר היכר ציר אלא בכניסה לחדר מהחדר הגדול.

ובפחות משיעור זה ר’ כאן שיש לקבוע בלי ברכה, אך בזה נחלקו הפוסקים אם מקום הנחת המזוזה הוא בצד הכניסה מהחדר הגדול או הכניסה מהחדר הקטן, ר’ כאן שיעור שנכתב בענין זה ובו מראי מקומות לשאלה זו.