קונצרט צניעות ואבלות החורבן / מציל גבר בחוף נשים

שאלה:

1האם לפי ההלכה מותר ללכת לקונצרט ? 2. האם מותר לנשים ללכת לחוף נפרד שיש שם מציל גבר?

תשובה:

שלום וברכה

בענין של קונצרט יש בראש ובראשונה את הנושא של הצניעות, וברור שאם הישיבה אינה בהפרדה מלאה, או שהתכנים אינם ראויים, או המופיעים אינם יראי שמים, אסור. מלבד זאת יש את הנושא הכללי של מוזיקה בשאר ימי השנה בזמנינו שיש את אבלות החורבן, ולמעשה קשה מאוד להתיר זאת. לגבי קלטות או מוזיקה ביתית נהגו להקל בזמנינו מכמה טעמים, משום חולשת הדורות והצורך בשמחה, ומשום שמוזיקה מוקלטת אולי שונה דינה ממוזיקה מקצועית בכלים, ומשום שבזמנינו זה חלק מסטנדרט החיים ולא דרך מלכים. אבל קונצרט מקצועי ממש, אינני קובע זאסור אבל קצת פחות קל להתיר והארכנו בזה הרבה פעמים כאן באתר.

לגבי חוץ ים עם מציל גבר, יש ללכת בחלוק ולא בבגד ים חשוף. הגם שגם בחלוק זה לא צנוע כנגד גברים, אבל בצירוף הסברא שהמציל טרוד במלאכתו מותר, אבל בבגד ים ממש אין להקל.

שבוע טוב ומבורך.