הדלקת נרות בחשמל בזמנינו שחשמל מיוצר בשבת

שאלה:

שלום לרבנים בענין הדלקת נרות שבת על ידי חשמל מה שהתירו בשעת הדחק זה אפילו בזמננו שהחשמל מיוצר בשבת?

תשובה:

שלום ידידי

השאלה שלך לגמרי לא מובנית לי, אבל ממש לא מובנית… אם החשמל אסור בהנאה ומשום שנעשה באיסור, אז מה הקשר דוקא לנרות שבת, איך בכלל מותר לך להשתמש בו בשבת?? ואם אתה סומך על ההיתרים שיש או אין בענין זה, לומר שעדיין יש היתר כי הם עושים לצרכי בטחון ולחולים [אף שזה לא מדוייק, כי יש שינויים שנעשים גם לצרכי חסכון], אז מדוע לנרות שבת זה לא יהיה טוב??

על עצם הנושא של חשמל בשבת ראה הרבה תשובות כאן באתר.