גילוח רוחב הפאה – עד היכן?

שאלה:

שלום, האם מותר לגלח (במכונת גילוח כשרה כמובן) את שערות הלחיים הנושקות לאיזור העיניים (השערות שעל עצמות הלחיים)?

תשובה:

שיער הלחיים אינו בכלל הפיאות ומותר לגלח אותו במכונה כשרה. אולם מה שלמעלה כנגד מקום הפיאות ועד תחת העין הוא בכלל פיאות ואין לגלח ולהצר את הפיאה, עד אמצע העין.

מקורות:

כן פשטות לשון מרן השו”ע יו”ד סי’ קפא. וכ”כ בדעתו בדרכי תשובה שם, ע”ש באורך. וכ”מ גם בדבריו בבית יוסף, שכתב דכיון דספיקא דאורייתא היא, יש ליזהר מלגלח הצדעים מכנגד שער שעל פדחתו [ע”פ בדק הבית] ועד למטה מן האוזן מקום שהלחי התחתון יוצא ומתפרד שם, ועל רוחב מקום זה לא תגע יד בתער או במספרים כעין תער. ע”כ.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כך ראיתי שהרבה לומדים,
    אך לענ"ד פירוש דבריו 'על רוחב' אינו בא להגדיר מידת רוחב אלא כוונתו להמנע מלנהוג כהדעות שדי להשאיר 4 שערות, על זה הוא דיבר שם ועל זה אמר שישאיר את כל ה'מרחב' – את כל השערות שבתחום.
    ואמנם קשה להגדיר שיעור, אך יש מקום לומר שאותם שערות הרחוקים טובא והינם דלילים אינם מפאת הראש.
    מ"מ ייתכן ש'רוחב' סובל את ב' המשמעויות.