גידול תוכי בכלוב קטן וגזירת נוצות

שאלה:

בס"ד ראינו שאתם מתירים לגדל תוכים, השאלה אם זה מתיחס לאופן הגידול המקובל כיום, שכולל כלוב יחסית קטן, וגזירת חלק מנוצות הכנפיים כדי שהתוכי לא יוכל לעוף רחוק (אלא רק מעט בתוך הבית). ככה מקובל היום אצל מגדלי ומוכרי הציפורים. האם זה מותר הלכתית?

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בתוכי שכל ימיו גדל בכלוב אני לא חושב שיש לו צער מכך שהוא עדיין בכלוב או מכך שאינו יכול לעוף רחוק, כל זמן שצרכיו מסופקים לו, אלא שבאופן זה אין לשחררו אחר כך לטבע שם לא יוכל בכלל לשרוד ויצטער מאוד…