אוכל שהוצא מהמקרר באיסור בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
מחלל שבת שבאופן קבוע מוציא מאכלים ממקרר עם מנורה בשבת האם יהיה מותר להנות ממה שמוציא מהמקרר

תשובה:

שלום וברכה

אחר שכבר נפתח באיסור, מותר להוציא את המאכלים מהמקרר, כיון שאין כאן הנאה ישירה ממעשה שבת, פתיחת המקרר היא רק הסרת המנוע [אמנם יש שהחמירו בזה] במקרה כזה, אסור לסגור אותו שוב כדי שלא תכבה הנורה, מניחים על הדלת מגבת עבה וכך הדלת כמעט תסגר אבל לא ממש, האור ישאר דלוק והמקרר לא יהיה ממש פתוח לרווחה. כאן שהשבת נרמסת במזיד יש בעיה של מתן לגיטימציה לפתיחה, אבל זה כבר יותר נושא השקפתי מאשר הלכתי, תזהר שלא לבקש ממנו חלילה שיפתח לך, אבל מה שהציא מותר לאכול.

מקורות:

ראה כאן שיטות הפוסקים בזה בנדון דומה.