תרופה בבוקר בלי נטילת ידיים

שאלה:

חולה שלוקח תרופות פסיכיאטריות באופן קבוע וצריך לקחת פעמיים ביום, גם בבוקר וגם בערב. בבוקר מתקשה מאד להתעורר בכלל ולתפקד בפרט, האם יכול לקום לרגע כדי לקחת את התרופה של הבוקר לפני שנטל ידיו?

תשובה:

שלום וברכה

כמובן שלא כדאי לגעת בשום דבר בלי נטילת ידים יש בזה רוח טומאה ולכתחילה אם נוגע בכדור בלי נטילה יש לרוחצו ג' פעמים כמבואר בסי' ד בשו"ע, אבל אם זה המצב ואי אפשר לשכנע אותו זה עדיף משחלילה לא יקח את הכדור במועד הרצוי.

רפואה שלמה ושבת שלום.